Boyun Germe Ameliyatı Kimlere ve Nasıl Uygulanır?
Yaş veya genetik yapıya bağlı olarak boyun bölgesinde sarkıklık mevcut ise boyun germe ameliyatı bu sorunu ortadan kaldırmada en iyi seçeneklerden biridir. Boyun germe ameliyatı temelde gevşemiş olan derinin alınarak gerilmesi ile birlikte gevşemiş kasın da gerilmesini içeren iki temel uygulamayı içerir. Bazı hastalar da sadece biri uygulanabilirken, bazılarında her iki yöntemi kullanmak gerekebilir. Boyun germe yüz germe veya diğer yüz gençleştirme yöntemleri ile baraber uygulanabilir.
İçindekiler
Boyun Germe Ameliyatı Neleri İçerir?
Boyun germe ameliyatları genel anestezi yada sedasyon altında gerçekleştirilen ameliyatlardır. Kulağın hemen önünden, arkasından ihtiyaç duyulduğunda çenenin altından yapılan kesilerle ameliyat gerçekleştirilir. Ameliyat esnasında deri ve hemen onun altınadaki kas tabakası gerilerek boyun bölgesi daha genç ve çekici hale getirilir. İzler yerleşim yerleri itibariyle görülmezler.
Boyun Germe Ameliyatlarından Sonra İyileşme
İyileşme dönemi yapılan ameliyatın niteliği ile ilişkilidir. Ameliyattan sonra şişlik ve morarma belli sınırlarda normal olarak kabul edilmelidir. Hastanın günlük aktivitelerini yerine getirmesi ve işinin başına dönmesi normal şartlarda 7 ile 15 gün arasındadır. Bu süre yapılan işin niteliğine ve kişinin iyileşme kapasitesine bağlıdır. Boyun bölgesindeki gerginlik birkaç ay sürebilir.
Boyun Germe Ameliyatında Riskler
- Kanama
- Enfeksiyon
- Yara iyileşmesinde gecikme
- Boyun bölgesinde etkisi 3-9 ay içerisinde geçen uyuşukluk
İlgili içerik: Göz Kapağı Estetiği (Bleferoplasti)