Nazolabial Dolgusu

Yüz estetiğinde uygulanan nazolabial dolgu, gülümsemeyle birlikte oluşan çizgileri doldurmak ve kırışıklıkların böylelikle önüne geçmek için kullanılmaktadır. Yüzün ifadesini yumuşatma ve daha genç bir görünüm için tercih edilen nazolabial dolgu, kişinin yüzüne ve kırışıklığın derinliğine göre ayarlanmakta ve uygulanmaktadır. Yarım saatlik bir seans sonrasında kişi günlük hayatına da dönebilmektedir.

Nazolabial Dolgu Nedir?

Nazolabial dolgu, burun deliklerinin kenarlarından başlayan ve ağız bölgesine doğru ilerleyen, gülmeyle birlikte daha da belirginleşen kırışıklıkların dolgu işlemiyle giderilmesi işlemidir. Dolgu içeriğinde hyalüronik asit kullanılmaktadır ve bu içerik insanların vücuduyla oldukça uyumludur. Kişinin genç bir cilde sahip olması için yapılan bu işlemle yüz bölgesinde çok belirgin olan kırışıklıklar giderilmektedir. Hyalüronik asit zamanla vücut içerisinde kaybolduğu için bu işlemin tekrarlanması gerekebilmektedir. Genellikle tek seans kişiye yeterli olabilmektedir.

Nazolabial Dolgu Neden Yapılır?

Nazolabial dolgu, ağız bölgesindeki kırışıklığın giderilmesi amacıyla yapılmaktadır. Bu dolgu ile yüz ifadesinde bir yumuşama gerçekleşmekte, yüz hatları belirginleşmektedir. Dolgu enjeksiyonu ile cilt yumuşar, cildin esnekliği artar. Yaşlanmayla birlikte belirginleşen o kırışıklık ortadan kalkınca kişi daha genç görünmektedir. Cilt daha sıkı ve dolgun görünür. Bunların sonucunda kişi kendini psikolojik olarak daha iyi hissetmektedir.

Bazı kişilerde sivilce ve akne tedavisi amacıyla da yapılabilmektedir. Sivilcenin boyutuna ve durumuna göre genellikle aşırı akneli kişilere uygulanmaktadır.

Nazolabial Dolgu Nasıl Yapılır?

Nazolabial dolgu işlemi lokal anestezi altında yapılmaktadır. Enjeksiyon yöntemiyle uygulanan bu işlem öncesinde lokal anestezi yapıldığı için kişi hiçbir ağrı hissetmemektedir. Cilt altına uygulanan dolgu genellikle hyalüronik asit içermektedir. Hyalüronik asit cildin altına uygulandığında cildin su tutmasını artırmaktadır. Böylece cilt daha dolgunlaşmakta, kırışıklıklar belirsiz hale gelmektedir. Kişinin çizgilerinin derinliğine ve cilt tipine göre enjeksiyonda kullanılacak miktar özel belirlenmektedir. 20-30 dakika bir sürede işlem tamamlanmaktadır. Uygulama sonrasında dolgunun etkisi hemen görülmektedir. Nazolabial dolgu 6-18 ay arasında bir kalıcılığa sahiptir.

 

nazolabial-dolgu-nasil-yapilir

 

Nazolabial Dolgu Kimlere Yapılabilir?

Nazolabial dolgu genellikle ileri yaşta, ağız çevresindeki kırışıklığın derinleştiği kişilere daha sık uygulanmaktadır. 18 yaşını dolduran, kronik bir sağlık problemi olmayan kişiler için nazolabial dolgu uygundur. Derinleşmiş çizgileri olan kişilere uygulandığında daha genç bir görünüm elde edilmektedir. Cildi daha elastik olan kişilerde daha iyi sonuçlar alınabilmektedir. Dolgu her ne kadar insan cildine uyumlu seçilse de bazı kişilerde hassasiyet veya alerjik reaksiyona sebep olabilmektedir. Bu nedenle dolgu maddelerine alerjisi olmayan kişilere uygulanmalıdır. Bilinen tüm cilt tipleri için uygundur, işlemden önce cilt tipi değerlendirilmektedir.

Nazolabial Dolgu Sonrası

Nazolabial dolgu sonrasında kişinin dikkat etmesi gereken durumlar vardır. Dolgu enjeksiyonunun ortaya çıkardığı yan etkileri azaltmak için işlemden sonra iki gün boyunca yüze baskı yapılmamalıdır. Sert darbelerle cilt temizliği ve yüze masaj uygulanmamalıdır. Yüzde şişlik ve morarmanın olmaması için ilk günler alkol ve sigara tüketilmemelidir. Özellikle dolgu uygulanan bölgeyi güneşin zararlı ışınlarından korumak için güneş kremi kullanımı aksatılmamalıdır.

Dolgu sonrası sauna ve buhardan uzak durulmalı, aşırı hareketli spor yapılmamalıdır. Sıcaklıkla beraber kan dolaşımı artabilir ve şişlikler gelişebilir. Cildin daha nemli kalması için bol su tüketimine dikkat edilmelidir. Doktorun da söylediği unsurlara dikkat edilmelidir.

Nazolabial Dolgu Yan Etkileri

Nazolabial dolgunun kısa süreli ve geçici yan etkileri görülebilmektedir. Çok nadir olarak görülse de yan etkilerinden bahsetmek gerekir. Yan etkilerin görülme süresi kişiden kişiye değişmektedir.

  • Şişlik
  • Morarma
  • Kızarıklık
  • Hassasiyet
  • Kaşıntı, döküntü
  • Dolgu alerjisi
  • Ağız çevresine eşit yapılmaması
  • Enfeksiyon

Nazolabial dolgu işlemi bilinmeyen, tecrübesi olmayan doktorlar tarafından yapıldığında olumsuz geri dönüşler alınabilir. Bu nedenle deneyimli doktorlar tercih edilmelidir. Herhangi bir yan etki görüldüğünde mutlaka doktora başvurulmalıdır.

Nazolabial dolgu riskli mi?

Cerrahi bir işlem olmadığı için riski azdır. Ufak yan etkiler görülebilir ancak birkaç günde geçecektir.

Nazolabial dolgu sonrası gülüşü etkiler mi?

Kişiye uygun miktarda yapıldığında herhangi bir sorun yaşanmamaktadır. Gülümsemeyi de olumlu yönde değiştirmektedir. Ancak aşırı miktar uygulandığında ters etki yaratabilmektedir.

Nazolabial dolgu ne kadar kalıcı?

Kişinin cilt türüne, kırışıklığın derinliğine göre uygulama değiştiği için 6 ay ila 12 ay arasında kalıcılığı değişmektedir.

Dolgu yüzde sarkma yapar mı?

Cilde yapılan dolgular cildin sonraki zamanlarda sarkmasına neden olmamaktadır. Zamanla cilt tarafından emilen dolgu sadece kırışıklığın belirginliğinin hafif kalmasına neden olabilmektedir.

Nazolabial dolgudan sonra ne yapılmalı?

İşlemden sonra ilk gün makyaj, bir hafta boyunca masaj, sıcak banyo, hamam, sauna önerilmemektedir.

Nazolabial çizgiler ne zaman çıkar?

25 yaşına kadar cilt daha elastik ve sıkı olmakta, 25-35 yaşları arasında çizgiler ve kırışıklıklar belirginleşmeye başlamaktadır. Yaşla birlikte birçok etken de kırışıklığın derinleşmesinde etkilidir. Derin çizgiler için nazolabial dolgu enjeksiyonları olumlu etkiler sunmaktadır.

Detaylı Bilgi İçin

Merak ettiğiniz konuları bize iletin, sizinle iletişime geçelim.

Konu seçiniz

Bunlar da İlginizi Çekebilir

burun-dolgusu
Burun Dolgusu

İçerik Güncelleniyor...…

Devamını Oku
cene-dolgusu
Çene Dolgusu

Çene ucunun normalden küçük ya da çene ucunun geride olması nedeniyle yapılır. Çeneni…

Devamını Oku
elmacik-dolgusu
Elmacık Dolgusu

Elmacık dolgusu, geçici dolgu maddeleri, cerrahi protezler ve kök hücreler ile zengin…

Devamını Oku